Time to Move

Ajankohtaista

Uusimmat tiedotteet 

Etusivu » Ajankohtaista

Minun tarinani, Anu Niemistö


15.09.2017
T2M Seinäjoen palveluissa löytyy monipuolisuutta kestävyyslajien harrastajille.
Lokakuussa starttaamme aloitteleville triathlonisteille suunnatun TriathlonStart- ryhmävalmennuksen.
Seinäjokinen Anu Niemistö aloitti triathlonharrastuksensa TriathlonStartista viime syksynä.
Anu on 31-vuotias seinäjokinen kolmen lapsen äiti, joka treenaa innokkaasti ja suurella sydämellä.
Lue alta Anun tarina:
Aloitin triathlonharrastuksen virallisesti 2016 lokakuussa T2M TriathlonStart -ryhmässä.
Olen kolmen lapsen äiti ja triathlonharjoittelun koen olevan hyvää vastapainoa arjessa, perheen ja työn ohella.
T2M Seinäjoesta kuulin puskaradion kautta puolivahingossa. Olin nähnyt Maijan ja Lauran ilmoituksia lehdissä jo vuosia ja aina ollut heistä kiinnostunut, mutta puolitutun suositus sai minut vasta liikkeelle. Aloitin kesällä 2016 Maijan juoksuryhmässä ja kun kuulin Triathlon Startin alkamisesta, ilmoittauduin heti mukaan.
TriathlonStartin päättyessä viime keväänä olen jatkanut Maijan henkilökohtaisessa valmennuksessa. Kesän kisojen jälkeen, nyt ylimenokaudella harjoitteluni on vähäisempää ja kevyempää. Pian alkavan peruskuntokauden myötä harjoitteluni kuitenkin normalisoituu ja treeniä on lähes päivittäin. Tavanomaisten uinti-, pyöräily-, juoksu- ja voimatreenien lisäksi teen joitain kertoja viikossa ajallisesti lyhyitä tukiharjoitteita ja lihashuoltoa. Harjoittelu sovitetaan kuitenkin aina niin, että palaudun harjoittelusta ja kuntoni kasvaa. Huomioon otetaan myös, että muille tärkeille asioille, kuten lasten kanssa olemiselle, jää riittävästi aikaa.
Elämässäni on tapahtunut paljon kuluneen vuoden aikana. Olin lähes seitsemän vuotta kotiäitinä. Mieheni on ammatiltaan maanviljelijä ilman virallista työaikaa. Kotiäitinä sovittelin harjoitukset lasten päiväuniaikaan tai muuten sopivaan hetkeen. Tänä syksynä olen aloittanut työt ja teenkin treenini usein työmatkoilla. Kotiväki tuo minut aamulla töihin, ja minä juoksen tai pyöräilen kotiin. Liukuva työaika mahdollistaa treenit aamuisin tai iltapäivisin, joskus lounastauolla. Päätin heti töiden alkaessa, että jatkan treenejäni kuten ennenkin. Muuten ne jäävät.
Koen harjoittelun itselleni todella tärkeänä, koska olen kolmen pienen lapsen äiti. Harjoittelu on omaa aikaani ja tarjoaa hyvää vastapainoa äitinä olemiselle.
Tähä astiset saavutukseni triathlonilla?
Kesällä 2017 voitin kaksi triathlonin kyläkisaa, Alajärvellä ja Lapualla. Kolmas kilpailu Vaasassa oli todellinen voimien koittelemus, ja pidän saavutuksena, että selvisin uintiosuudelta voimakkaan tuulen ja sen aiheuttaman kovan aallokon vuoksi. Ylivoimaisesti parhaimpana saavutuksena triathlonin näkökulmasta pidän kuitenkin parantunutta fyysistä kuntoani. Jaksan nykyään arkea paremmin.
Lenkille tulee lähdettyä kelissä kun kelissä ja kotiin palaa jollainlailla parempi ihminen kuin lähtiessä.
Triathlonissa lajiharjoitukset tapahtuvat suurimmaksi osaksi ulkona, mistä nautin myös suunnattomasti. Tulevaisuudessa, ehkä jo ensi kaudella, tavoitteenani on kisamenestys ja hyvät tulokset. Olen kuitenkin realisti ja tiedän, että hyvän kunnon saavuttaminen vaatii paljon työtä ja tuloksia saavutetaan vähitellen. Harjoitteluni on alkutaipaleella, ja tavoitteenani on kehittyä vuosi vuodelta paremmaksi. Tulevana kesänä osallistun kahdelle triathlonin puolimatkalle (1900 m uinti, 90 km pyöräily ja 21 km juoksu), joissa tavoitteenani on tehdä kuntooni nähden ehjät ja hyvät suoritukset.
Pitkän tähtäimen tavoitteet taitaa olla naiset 40-sarjassa ;)
Mitä haluasin kertoa juuri sinulle, joka mietit triathlonharrastuksen aloittamista?
Lähde mukaan, jos laji yhtään houkuttelee! Samalla viivalla on pieniä, isoja, nuoria ja vanhoja ihmisiä. Jokaisella on oma taustansa ja omat tavoitteensa. Kaikki ovat tervetulleita lajiin mukaan.
Lisäksi porukassa treenaaminen on hauskaa. Vertaistuki ja seura saavat ihmeitä aikaan, esim. T2M Seinäjoen triathlonStart-ryhmävalmennus voi olla juuri sinun ponnahduslautasi matkalla triathlonille.
T2M Seinäjoen valmentajat ovat ammattilaisia. Erityismaininnan ansaitsee oma valmentajani Maija, joka on erittäin ammattitaitoinen ja kokenut valmentaja.
Persoonana Maija on ihana, monipuolinen ja kokenut, ja häneltä saa vastaukset mihin tahansa harjoitteluun liittyvään asiaan tai ongelmaan.
Maija osaa huomioida valmennuksessa henkilökohtaisen elämän ja harjoittelun yhteensovittamisen.
Anu

Takaisin uutisiin