Time to Move

Ajankohtaista

Uusimmat tiedotteet 

Etusivu » Ajankohtaista

HURJAT RAKKAUSKILOT


07.02.2017

HURJAT RAKKAUSKILOT

Maijan kanssa syksyllä treenit aloittanut Miia osallistui miehensä Anssin kanssa Hurjat Rakkauskilot ohjelmaan.

Vuodesta 2015 saakka seurustelleet Miia ja Anssi tapasivat opiskellessaan Virroilla yhtä aikaa. Pariskunta pudotti painoaan niin että he asuivat erillään, Miia Seinäjoella ja Anssi Helsingissä.

Tässä heidän tarinansa.


Elämäntapamuutos

Anssin kohdalla sukurasitteet ja isän poismeno painoivat eniten vaakakupissa, kertynyt ylipaino toi liikaa riskejä ja vaikutti yleiseen olotilaan liikaa. Mikään ei oikein kiinnostanut, ei opiskelu eikä liikkuminen. Syömisestä oli helppo löytää pakokeino kun ahdisti.

Miialle ammattilaisten avun saaminen painonpudotus projektiin oli tärkeää, ajatus pidemmästä ja terveellisemmästä projektista oli tärkeää.

1.1.2016 Anssin vaaka näytti 135kg . Helmikuuhun mennessä ei pariskunta ollut saanut aloitettua itse projektia joten Anssi päätti ilmoittaa heidät Nelosen nettisivuilla näkyvään painonpudotusohjelmaan, jolla silloin ei vielä ollut nimeä.

Miialle myös tieto siitä, että taustalla on Lääkärikeskus Aava, josta tulee paljon ammatillista tukea, helpotti päätöstä lähteä mukaan. Ajatus siis monen alan ammattilaisista auttamassa elämäntapamuutoksessa oli viimeinen positiivinen kannuste lähteä mukaan.

 
Motivaatio  

Pariskunta osasi nauttia arjen onnistumisista, järkevä painonpudotus tahti sekä lopussa häämöttävä tapaaminen auttoi jaksamaan ja toi samalla pientä lisä virtaa omaan treeniin.
Vaatteiden parempi istuvuus ja viikoittainen painon seuranta piti hyvää fiilistä yllä.

Myös tieto siitä että puoliso huhkii samassa projektissa toisaalla auttoi jaksamaan ja toi motivaatiota.


Haastavimmat hetket:
Jokaisessa projektissa on sekä haastavia että palkitsevia hetkiä, ja nämä kummatkin kuuluvat oppimisprosessiin. Varsinkin isojen elämäntapamuutosten kanssa pitää antaa itselleen aikaa sisäistää asioita ja tehdä samalla myös tietynlaista luopumistyötä edellisistä elämäntavoista jotka ovat sinut tilanteeseen tuoneet.

Tässä projektissa myös erillään olo loi haasteita mutta myös mahdollisuuksia muutoksiin. Kuitenkin tieto siitä että toinen odottaa helpotti kumpaakin.

Anssi mainitsee itsekurin olleen haastavinta hänelle, sokerinhimo ja herkkujen välttely kauppareissuilla vaati isoja muutoksia tuttuihin kaavoihin. Ikäväkin painoi kummassakin päässä aikalailla ja Anssin jännitystä lisäsi suunnitteilla oleva kosinta finaali jaksossa.

Maijan tuki Miian projektissa oli tärkeä, Maijalta sai neuvoja niin ruokavalioon kun liikuntaankin mutta myös henkistä tukea projektin läpi viemiseen. Myös sen ymmärtäminen että repsahdukset eivät kaada koko projektia ja että ne tavallaan myös kuuluvat asiaan auttoi Miiaa jatkamaan eteenpäin.

Miia: ”Jos joskus tulee herkuteltua, niin se ei ole repsahdus, vaan telakka- tai varikkokäynti ja tämän jälkeen homma jatkuu taas, eikä se ole merkki ihmisen heikkoudesta. Itse kävin varikolla pari kertaa ja se teki mielelle hyvää ja tieto siitä ettei tarvitse alkaa itseään soimaamaan ja kierimään säälittävyydessään auttoi jaksamaan hyvällä tiellä.”

 
 Oma PT ja treenit:
Täysin henkilökohtaiset treeni ohjelmat ovat usein onnistuneet projektin avainsana. Näin harjoitusohjelmat voidaan räätälöidä omaan arkeen sopiviksi ja ennen kaikkea omaa arkea tukeviksi jotta harjoittelusta ja oikein syömisestä saa lisää voimavaroja. Kumpikin näki omaa valmentajaansa noin kerran viikossa.

Miiaa jopa jännitti alkuun millainen valmentaja häntä odottaa mutta nopeasti hän sai huomata että Maija on rautainen ammattilainen ja jälkikäteen ajateltuna ei Miia mielestään parempaa valmentajaa olisi voinut saada.

Maija oli kuitenkin aina puhelimen päässä ja häneltä sai vastaukset hölmötäkin tuntuviin kysymyksiin nopeasti.

Myös Anssi koki että Samulin kanssa treenit sujuivat hyvin eikä Samuli ikinä painostanut häntä treenaamaan omien voimavarojensa yli vaan homma oli mielekästä ja mukavaa.


Arki
Arkeen ja normaaliin rytmiin palaaminen luo omia haasteitaan mutta tärkeintä on pitää tavoitteet selkeinä ja rutiineista kiinni. Uusien tapojen oppiminen on usein pitkä prosessi mutta vielä pidempään kestää oppia vanhasta tavasta pois.

Vuoden ajan kääntyminen talveksi ja kylmyys tuo omat haasteensa kummankin treenirytmiin. Ulos lähteminen ei tunnu houkuttelevalta pimeässä ja märässä säässä.

Pariskunta on jatkanut kuntosaliharjoittelua ja  odottaa kesää jotta lenkkipolutkin sulavat.


 Seuraavat tavoitteet

Tavoitteet helpottavat ja pitävät motivaation korkealla.

Anssin tavoitteena on päästä painon kanssa kaksi numeroiseen lukuun, pari suoraa leukaa ja Cooperin testistä yli

2000 m juoksu. Miia jatkaa painonpudottamista Maijan ohjeiden mukaan rauhalliseen tahtiin, mitään sen suurempia painonpudotus tavoitteitahan ei Miia asettanut ohjelmassakaan. Pääasia että paino tippuu ja olo piristyy sekä kevenee.

 

Linkki ohjelmaa:

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/hurjat-rakkauskilot

 


Takaisin uutisiin