Time to Move

Ajankohtaista

Uusimmat tiedotteet 

Etusivu » Ajankohtaista

Asiakastarina: Äidit ja isät liikkelle vauvan kanssa!


02.11.2018

Meillä T2M Seinäjoella pääset treenaamaan vauvan kanssa arkisin klo 10.30-15.30 välisenä aikana!

Muina aikoina normaalisti yksin! :)

( Kävelytaito rajana turvallisuus syistä! )
Hinta 30€/kk+ avain 10€ ( kertamaksu) 

 

Veeran tarina: 

Liikkuminen on aina kulkenut yhtenä osana elämääni. Erityisesti joukkuelajit ovat olleet lähellä sydäntäni. 
Olen aina tykännyt liikkua enemmän porukassa kuin yksin. Raskausaikana pohdin usein, kuinka treenaaminen tulee muuttumaan. Enää en voisi vauvan kanssa tuosta noin vain lähteä treenaamaan. Olin luopunut jo ajatuksesta, etten kuuluisi vauvan synnyttyä mihinkään "joukkueeseen." Nämä luulot osoittautuivat vääriksi. Onneksi. On ollut oikeastaan arjessa jaksamisen yksi merkittävä tekijä kuulua meidän mammatiimiin.

Toinen asia, mikä itseäni erityisesti mietitytti oli se, miten liikun? En voisi synnytyksen jälkeen heti palata normaaliin tekemiseen, vaan täytyisi miettiä, mikä palautumisen kannalta on järkevää ja kuinka liikkuminen kannattaa aloittaa. Olin synnytyksen jälkeen täysin uudenlaisessa tilanteessa, millaisessa en aiemmin ole ollut. Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, mitä synnytyksen jälkeinen palautuminen tulisi olemaan. Itselleni oli täysi arvoitus, millainen oma palautumisprosessini olisi. Olin siinä mielessä onnekas, että sain liikuttua raskaana ollessani loppuun asti. Kuitenkin olin joutunut keventämään liikkumistani huomattavasti raskauden edetessä.

Mitä uusi elämäntilanne, uusi arki sekä hyppy tuntemattomaan tulisi todellisuudessa olemaan? Kehoni muuttui raskausaikana pikku hiljaa. Ehdin tottua siihen. Synnytyksen jälkeen kroppani muuttui kerta heitolla, en ehtinyt tottua muutokseen. Minun täytyi tutustua siihen uudestaan, uusin silmin. On pitänyt opetella käyttämään sitä uudestaan, sillä fysiikkani ei ole toiminut enää samalla tavalla, vaikka liikeradat samoilta muistuttivatkin. Onneksi tätä matkaa minun ei ole tarvinnut kulkea yksin. Olemme käyneet säännöllisesti treenaamassa viikoittain T2M:llä yhdessä muiden äitien kanssa. Myös pikkuväellä on ollut lupa tulla treeneihin mukaan. Ilman tätä etuutta treeneihin lähteminen olisi ollut huomattavasti hankalampaa.

Salille oli helppo tulla ensimmäistä kertaa, sillä vastaanotto oli lämmin, olit tervetullut. Tämä ensivaikutelma ei ole muuttunut matkan varrella. Salille on edelleen mukava tulla. Voit tulla omana itsenäsi jokaisena päivänä. Oli päiväsi millainen tahansa. Treeneistä on tullut yksi merkittävä arjen tuki. Ne eivät ole olleet "vain" treenejä. Treeneissä on voinut jakaa arjen kompastuskiviä sekä ilon pilkahduksia muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. 
Eräänlaista treeniterapiaa. No nyt tämä alkaa kuulostamaan siltä, että olemme käyneet vain höpisemässä ja vähän koitettu siinä samalla tehdä jotain. Voin kuiten todeta heti näin alkuun, ettei näin ole. Ei Lauran valvoman silmän alla. Olemme alusta saakka treenanneet kunnolla. Hiki on virrannut ja lihakset ovat olleet tulessa. Vaikka treenit ovat olleet tehokkaita, ei olla kuitenkaan lähdetty pelleilemään turvallisuusasioiden kanssa. Laura on aina suunnitellut meille treenit valmiiksi, joita jokainen on kuitenkin voinut soveltaa oman palautumisen mukaan. 
Treenaaminen yhdessä on ollut nousujohteista sekä monipuolista. Kun aloitin Eevi oli vajaa 2,5 kuukautta. 
Nyt pikkuneiti lähestyy puolta vuotta. En näe, että olisin vaunulenkeillä ja kotijumpilla palautunut näin kokonaisvaltaisesti.

Summa summaarum. 
Liikkeelle lähteminen synnytyksen jälkeen on tärkeää oman hyvinvoinnin sekä jaksamisen kannalta. 
On kuitenkin tärkeää lähteä liikkeelle järkevästi. 
Toinen asia, minkä perään kuulutan, on vertaistuen voima. Näiden kahden asian yhdistäminen on omalla kohdallani lisännyt huomattavasti uuteen elämäntilanteeseen sopeutumista sekä moninkertaistanut siitä nauttimista. Kiitos kuuluu ryhmämme jäsenille ❤ - Veera 27v

 


Takaisin uutisiin